elutbildning AUKTORISATION B. Tidigare Begränsad Behörighet. 100% på distans.

Elutbildning distans med kursen Auktorisation B (Begränsad behörighet / BB1 behörighet) läser du helt på distans. Den har kontinuerlig start vilket gör att du kan börja när du vill.

Kursen ger färdigheter i att från ritnings- och schemaunderlag utföra de installationer som omfattas av Auktorisation B, samt i att följa gällande säkerhetsföreskrifter. Kursen skall också ge fördjupade kunskaper om föreskrifter, lagar och förordningar som gäller för elanläggningar, elektriska apparater, bruksföremål och ledningar samt kunskap om ledningsburna störningar.
Ytterligare mål för kursen är att ge kunskaper i installation, felsökning och underhåll av elutrustningar samt i att ge en orientering om miljökraven vid de elarbeten som omfattas av Auktorisation B (Begränsad behörighet).

VAD OMFATTAR auktorisation b (begränsad behörighet)?

•  Praktisk Ellära

•  Elkraftteknik

•  Laborationsmoment

•  OBS! Vi har TV inspelade avsnitt på samtliga kursdelar t.ex. på all matematik som visar mycket tydligt och överskådligt hur du räknar på olika uppgifter.

•  Efter varje avklarad teoridel gör du tentorna i lugn och ro hemma på din egen dator. Du bestämmer själv när du själv vill och kan. Till varje tenta har du tre till fem timmar på dig.

Auktorisation B (Begränsad behörighet) omfattar enligt Elsäkerhetsverket följande:

Elinstallationsarbeten på anläggning med systemspänning på högst 1000 V, begränsat till arbete i befintlig gruppledning, som innebär

Uppsättning och flyttning ljusarmaturer, installationsströmställare och uttag med tillhörande kablar.

Fast anslutning och losskoppling av maskin, apparat, bruksföremål eller annan utrustning med tillhörande styr-, regler-, säkerhets- och indikeringsdon samt förläggning och anslutning av kablar tillhörande donen.

I kursplanen ingår praktisk ellära och elkraftteknik enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter (ELSÄKFS 2017:4)

Genomförande/omfattning:
Utbildningen bedrivs enligt ett flexibelt koncept. Det innebär att du som deltagare till största delen kommunicerar med våra lärare via vår utbildningsportal, telefon och email m.m.
Teoriprov görs via din dator efter godkända inlämningsuppgifter.

Det är endast en obligatorisk praktikdag vid distansutbildningen för Auktorisation B, tidigare Begränsad Behörighet och den görs tillsammans i grupp när du är klar med teorin. Praktikdagen kan genomföras i Göteborg - Stockholm och bestäms löpande i det upptagningsområde och nära stad där flest deltagare är klara samtidigt.

KURSLÄNGD

Du läser i din egna takt och normaltiden för att bli klar med Begränsad behörighet, Auktorisation B ligger på ca 3 månader om du avsätter två kvällar per vecka. Maxtiden är två år inom den betalda kursavgiften. Tiden går sedan att förlänga ytterligare mot en avgift på 30% av kursavgiften.

Om du skulle bli sjuk pausar vi din utbildningstid vid uppvisande av giltigt läkarintyg, vi kan även pausa din eventuella delbetalning under en månad om du valt detta alternativ.

Delbetala: Kursavgiften 14.900 kr plus moms kan delas upp på 12 månader.
Vid anmälan faktureras 3.625 kr och därefter 1.250 kr i månaden vid 12 tillfällen (exkl. moms). Det utgår ingen ränta eller andra avgifter. Du har två år på dig att genomföra utbildningen för Auktorisation B, Begränsad behörighet. Möjlighet finns att mot en avgift på 30% av kursavgiften förlänga studietiden med ett år.

Auktorisation B

Begränsad behörighet | BB1

14.900 sek

Kan delas upp på 12 månader

Startdatum: När det passar dig

Kurslängd: Individuell

Utbildningsort: Distansutbildning

Utbildningsforum: E-learning

intresseanmälan

Undrar du över något som rör våra distansutbildningar, vänligen skicka ett mejl så svarar vi på dina frågor.

Intresseanmäl för distansutbildningar elbehörighet
Några av våra storkunder som köper distansutbildningar
Volvo
Tetra Pak
Vattenfall
ABB
LKAB
Trygghetsrådet
Chalmers
Försvarsmakten
SVT
Swedavia
Trygghetsrådet
Chalmers
Försvarsmakten
SVT
Swedavia
Volvo
Tetra Pak
Vattenfall
ABB